Μέχρι σήμερα το απόγευμα αναμένεται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να έχει βρεθεί η λύση στο θέμα των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η επαναπροκήρυξη θέσεων για περίπου 500 από τους παραπάνω υπαλλήλους, ενώ ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι πρέπει να επανατοποθετηθούν 800 υπάλληλοι.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, έως τις 15 Ιουνίου, το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ της χώρας, για την επανατοποθέτηση 400 υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς στις 15 Ιουνίου λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και σε περίπτωση που δεν γίνει η προκήρυξη των θέσεων τότε οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε τρεις επιστολές προς νέους υπουργούς για θέματα που είναι συναρμοδιότητας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συνάμα αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις. Τις επιστολές έλαβαν οι υπουργοί Παιδείας, Μεταφορών και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης τούς ζητά να ξεκινήσουν άμεσα την αξιολόγηση των υπαλλήλων στα υπουργεία τους, την απογραφή των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύουν, καθώς και την υπογραφή των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων τους.