Με σχεδόν το 91% της ενσωμάτωσης να έχει καταμετρηθεί, η μάχη του σταυρού κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της εκλογικής μάχης ενώ τα βλέμματα όλων είναι και στα γνωστά πρόσωπα που τελικά δεν κέρδισαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών, εκτός μένει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκο Ρωμανός αλλά και η μεταγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου.

Στην Α Αθηνών, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από την Νέα Δημοκρατία μένουν έξω ο Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς εκλέγονται νέα πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Άγγελος Συρίγος, ενώ τελικά η Φωτεινή Πιπιλή που αρχικά φαινόταν ότι θα μείνει εκτός βουλής από μια… καραμπόλα που έδωσε στη ΝΔ μία ακόμα έδρα στην συγκεκριμένη περιφέρεια, εκλέγεται.

Από τον Σύριζα εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Μεγάλες απώλειες μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ και στον Βόρειο Τομέα, καθώς η μείωση του ποσοστού του στην περιφέρεια και η προσθήκη στους βουλευτές της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άφησε έξω από το Κοινοβούλιο την Ελένη Αυλωνίτου, την Αννέτα Καβαδία και τον Τέρενς Κουίκ που πάντως σημειώνει καλές αποδόσεις και είναι πρώτος αναπληρωματικός.

Στον Δυτικό Τομέα η μεγάλη έκπληξη είναι πιθανόν η μη εκλογή του Γεράσιμου Γιακουμάτου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Την έδρα του την καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα η εκλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου αφήνει έξω και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Νίκο Τόσκα και τον Παναγιώτη Ρήγα.

Εκεί που υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις είναι στον Νότιο Τομέα καθώς η εκλογή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ νέων υποψηφίων όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Χάρης Θεοχάρης, αφήνουν έξω γνωστά ονόματα όπως ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μέχρι στιγμής ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει συγκεντρώσει 4.596 ψήφους, αρκετά μακριά από τον τελευταίο που εκλέγεται από την περιφέρειά του και είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με 10.139 ψήφους.

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται επίσης η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης. Επίσης εκτός βουλής μένουν και οι «πρόθυμοι» να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην τότε κυβέρνηση, Σπύρος Δανέλλης (40ς στο Ηράκλειο) και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη που έρχεται 4η για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία.

Αυτός που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο νομό Χανίων, από το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα, είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος «πετάει» εκτός Κοινοβουλίου τον Γιώργο Σταθάκη. Μάλιστα, η διαφορά τους είναι γύρω στις 1.000 ψήφους, κάτι που δείχνει ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε μεγαλύτερο «γκελ» στους ψηφοφόρους του νομού.

Επίσης εκτός Βουλής μένουν και οι δύο τελευταίοι χρονικά υφυπουργοί Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και Σταύρος Κοντονής.

Οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό επί περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχθηκαν στις εθνικές εκλογές, στις περιφέρειες που ήταν υποψήφιοι, δηλαδή στον Νότιο Τομέα Αθηνών ο πρώτος και στη Ζάκυνθο ο δεύτερος.

Και οι δύο είχαν ανοικτά μέτωπα, λόγω της ενασχόλησής τους με το υφυπουργείο Αθλητισμού και ειδικά στα θέματα ποδοσφαίρου, κάτι που φαίνεται ότι τους στοίχισε.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βασιλειάδης καταλαμβάνει μόλις τη δέκατη θέση στον Νότιο Τομέα στην προτίμηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Σταύρος Κοντονής είναι μεν πρώτος στη Ζάκυνθο από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα του δεν παίρνει τη μια έδρα του νησιού, ενώ είναι και πίσω σε ψήφους από τον πρώτο σε ψήφους της ΝΔ, Διονύση Ακτύπη.

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών

Εθνικές Εκλογές 2019: Οι πολίτες ψήφισαν την Κυριακή 7 Ιουλίου για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο αποτέλεσμα της κάλπης και τους σταυρούς που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι.

Ποια πολιτική δύναμη θα αναδειχθεί πρώτη στις βουλευτικές εκλογές 2019; Θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία; Πώς θα διαμορφωθεί η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πόσα κόμματα θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν βουλευτή και να μπουν στη Βουλή;

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr -όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια- καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τη ροή των αποτελεσμάτων και τις αντιδράσεις νικητών και ηττημένων!

Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2019