Για πολιτικό «ρεσάλτο» του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την πτώση της κυβέρνησης και την πρόκληση «χάους», μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση του κόμματος της Κουμουνδούρου να τον εντάξει και επισήμως σήμερα, με την πρότασή του για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, στο «κάδρο» των υπευθύνων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό ρεσάλτο. Θέλει να παρεμποδίσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος. Δεν θέλει να επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει και να αποκτήσει προοπτική, τώρα που έχουμε αποκτήσει ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο αναφοράς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την αναμενόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπό του.

«Πρόκειται, λοιπόν, για μία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού, ακραία, ένα ρεσάλτο, το οποίο είναι επανάληψη της προσπάθειας που έκανε προεκλογικά και έχασε. Έξι μήνες μετά τις εκλογές, θα ξαναχάσει. Συγκρούεται με όλη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρούεται με το ΠΑΣΟΚ, συγκρούεται ο κ. Τσίπρας μαζί μου, συγκρούεται με την κοινή λογική», πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βενιζέλος.

Επιφυλάχθηκε δε να τοποθετηθεί και περαιτέρω, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία «λάθος επιλογή» του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία «θα έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες ημέρες».