Με αίτημα να γίνουν άμεσα συλλήψεις των δραστών της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον μετανάστη στον Ασπρόπυργο, ο ΣΥΡΙΖΑ η νεολαία του και ο τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος, οργανώνουν σήμερα το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή του Ασπροπύργου. «Πικρό σαν δηλητήριο είναι το διαβατήριο, μα όταν ζεις χωρίς ελπίδα, όπου γης είναι πατρίδα» έγραψε ο Κώστας Βίρβος και τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης» αναφέρει το κάλεσμα στη σημερινή διαδήλωση και συνεχίζει:

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες του Ασπροπύργου,

κάθε που βλέπετε έναν άνθρωπο, έναν φτωχό μετανάστη, άγρια κακοποιημένο από ανθρωπόμορφα κτήνη, θυμηθείτε όλους τους μετανάστες της Γης.

Θυμηθείτε πρώτα απ’ όλα τα 11 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν στην ξενιτιά.

Θα επιτρέπαμε γι’ αυτούς μια τέτοια μοίρα;

Θα ανεχόμασταν άγρια κακοποιημένους συμπατριώτες μας στις στοές του Βελγίου, στις οικοδομές και τα εστιατόρια στις μεγαλουπόλεις της Αμερικής;

Σε κανέναν άνθρωπο δεν ταιριάζει αυτή η κατάσταση.

Προστατεύστε με όλες σας τις δυνάμεις τους ξένους που ζουν -πολλοί απ’ αυτούς για δεκαετίες- στον τόπο μας.

Η ζωή τους αλλά και η βοήθειά τους είναι πολύτιμες. Εσείς το ξέρετε καλύτερα απ’ όλους.

Δουλεύουν τη γη που θα μαράζωνε, νοικιάζουν σπίτια που θα ερήμωναν, ψωνίζουν και δίνουν ζωή σε μικρά μαγαζιά που θα έκλειναν.

Δείτε τα αποτελέσματα του ανθρωποκτόνου μίσους και θυμηθείτε πού οδηγούν.

Θυμηθείτε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αν οι φασίστες αφεθούν ανεμπόδιστοι, οι επόμενοι στόχοι τους θα είναι Έλληνες.

Απευθυνόμαστε γι’ αυτό ιδιαίτερα στις τοπικές αρχές που αδιαφορούν, στη δικαιοσύνη και την αστυνομία.

Έχετε αργήσει πολύ! Συλλάβετε επιτέλους τώρα τα ανθρωπόμορφα κτήνη. Συλλάβετέ τα και καταδικάστε τα. Δεν αξίζει στην πατρίδα μας, στον λαό και τον πολιτισμός αυτή η ντροπή.

Κάντε το, όπως άριστα πράξατε, στην περίπτωση Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Έχετε τους ίδιους, αν όχι και περισσότερους, λόγους καθήκοντος και τιμής. Απομονώστε τους χρυσαυγίτες αστυνομικούς. Κινδυνεύουν οι ζωές πολλών ανθρώπων. Βρείτε τώρα τους φονιάδες πριν να είναι πολύ αργά.

Οι γειτονιές μας είναι φτωχές, αλλά επειδή είναι φτωχές τους χωράνε όλους.

Δεν θα αφήσουμε τις γειτονιές μας, τις «γειτονιές του φεγγαριού», της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης να γίνουν φωλιές του φιδιού και του ρατσιστικού μίσους.

Όλος ο Ασπρόπυργος μια αγκαλιά για Έλληνες και ξένους».