Τον έναν από τους δύο μετανάστες πακιστανικής καταγωγής που δέχτηκαν επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο μετανάστης φιλοξενείται αυτό το διάστημα σε σπίτι ομοεθνή του στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), την ώρα που οι δύο μετανάστες βρίσκονταν στα χωράφια όπου δούλευαν στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου, ομάδα πέντε ατόμων τους περικύκλωσε κι άρχισε να τους χτυπά με σιδερογροθιές στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα. Την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η Κίνηση, οι δράστες έβριζαν φωνάζοντας «Βρώμικοι Πακιστανοί. Πού θα τρέξετε για να φύγετε τώρα;».

«Πιστεύω ότι πρόκειται σαφέστατα για μια ρατσιστική, φασιστικού τύπου ενέργεια», δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας, ενώ όταν ρωτήθηκε για το οι δράστες είναι ενδεχομένως μέλη της Χρυσής Αυγής, απάντησε:

«Δεν ήμουν εκεί. Είναι δουλειά της αστυνομίας. Νομίζω ότι ήμουν σαφής: ήταν μια οργανωμένη, φασιστική ενέργεια, η οποία είχε ρατσιστικά κίνητρα. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είναι δύσκολο δηλαδή εκεί που περπάταγε ο Μαχμούντ να βρεθήκαν ξαφνικά και να έτυχε να περπατούν άλλοι 14 άνθρωποι, οι οποίοι τον πλακώσαν στο ξύλο».

difhys[ho3

difhys[ho4

difhys[ho5

difhys[ho6

difhys[ho7

difhys[ho8

difhys[ho

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος