Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας ως θετικό σημείο ότι «μένουμε στο ευρώ».

«Το θετικό είναι ότι δεν χρεοκοπούμε. Το θετικό είναι ότι μένουμε στο ευρώ, το θετικό είναι ότι συνεχίζουμε την πορεία μας στην Ευρωζώνη. Δεν περνάμε δηλαδή την κρίση που περάσαμε το καλοκαίρι του 2015. Πάντα προέβλεπα σταθερά ότι ο κ. Τσίπρας παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του στο τέλος θα τα υπέγραφε όλα. Πέραν αυτού του θετικού θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η συμφωνία αυτή καθ’ αυτή είναι μία κακή συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον realfm 97,8.

Για τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά την συνεδρίαση, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προτείνει επί της αρχής συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Δυστυχώς οι δηλώσεις της κα. Λαγκάρντ για μας που παρακολουθούμε το Ταμείο όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι καλές. Η κ. Λαγκάρντ τι έκανε; Επέλεξε μία λύση καθαρά πολιτική. Δεν λέει φεύγω από το πρόγραμμα, γιατί αυτό θα σταματούσε το πρόγραμμα και θα δημιουργούσε κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά τι κάνει. Μένει στο πρόγραμμα χωρίς λεφτά, για να μπει στο πρόγραμμα μόνο με 2 δισ. τον Ιούλιο του 2018».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα που μας προσφέρουν δεν είναι το ίδιο πρόγραμμα με αυτό που είχαμε. Είναι σαν να λέμε αυτοκίνητο είναι και το Zastava, αυτοκίνητο είναι και η Lancia. Είχαμε μία Lancia και μας έδωσαν ένα Zastava τώρα. Το ότι μας υποβίβασαν χωρίς λεφτά σε ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν φτιαγμένο για τις χώρες του τρίτου χώρου δεν είναι θετικό είναι αρνητικό. Το σήμα στις αγορές είναι ότι δεν εμπιστευόμαστε την Ελλάδα, όχι ότι τις εμπιστευόμαστε».