Επιμένει στην ορθότητα της επιλογής του δημοψηφίσματος ο Χάρης Καστανίδης. Ο υπουργός Εσωτερικών που, κατά δήλωση του, ήταν ο «δημιουργός αυτής της ιστορίας» υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν λάθος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι υπήρξε προπαγάνδα και «τρομοκρατία της μιας άποψης», ενώ πρόσθεσε ότι με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος κινητοποιήθηκαν όλοι, εκτός της Γερμανίας, υπονοώντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ενήμερη. Είπε ακόμη ότι υπήρξαν συγκεκριμένα σχέδια εντός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τραπεζικούς κύκλους, ώστε να μην γίνει το δημοψήφισμα.

«Μετά από την αποδόμηση απ΄ όλα τα πολιτικά κόμματα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου στις παρελάσεις η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε μία σοβαρή αδυναμία να εφαρμόσει την πολιτική της. Στον κίνδυνο κυβερνητικής αμφισβήτησης το δημοψήφισμα ήταν η μόνη δημοκρατική κίνηση που μπορούσαμε να κάνουμε», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι τυχόν προκήρυξη εκλογών εκείνη τη στιγμή θα οδηγούσαν σε πλήρη πολιτική αποσταθεροποίηση.