Εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν προχωρήσει, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες non paper που καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία τους, διαμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

Το κείμενο συντάχθηκε αρχικά από πέντε βουλευτές της ΝΔ και εν συνεχεία υπεγράφη από 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε ο κ. Βρεττός, στο γραφείο του οποίου -και με τη συμμετοχή της Βάσως Παπανδρέου- εκτυλίχθηκε η πρωτοβουλία.

Ανέφερε πως το θέμα ξεκίνησε από μια συζήτηση βουλευτών της ΝΔ, έξω από το εντευκτήριο της Βουλής, οι οποίοι εξέφραζαν την άποψη ότι πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Συμφώνησα με τους προβληματισμούς που εξέφραζαν και τους είπα πως αν το γράψετε, θα το συνυπογράψω και θα φέρω κι άλλους», ανέφερε ο κ. Βρεττός.

Το κείμενο θα μπορούσε να φέρει 30 ή 40 υπογραφές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βρεττός, ενώ στην ερώτηση εάν ρωτήθηκαν και βουλευτές από άλλα κόμματα, σημείωσε πως υπήρχε αυτός ο σκοπός, αλλά δεν πρόλαβαν. Η δημοσιοποίηση του κειμένου δεν έγινε αφότου ο Αντώνης Σαμαράς δημοσιοποίησε την πρόθεση του για μεταβατική κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι καλύφθηκαν από την πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ.