Ήξεις αφήξεις για κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι ο Πρωθυπουργός θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης απόψε τα μεσάνυχτα.

Με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ο υπεύθυνος Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος το πολιτικό παιχνίδι μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και προσπαθεί να καταλάβει γιατί ενώ πλέον συμφωνούν στο τι πρέπει να γίνει -κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με άλλον πρωθυπουργό, κατάρτιση και ψήφιση δανειακής σύμβασης και συντεταγμένη πορεία προς τις εκλογές- είναι αδύνατο να συνεννοηθούν, σε μια στιγμή που η χώρα βρίσκεται υπό την άμεση απειλή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Η απάντηση είναι απλή: Ο κ. Παπανδρέου, με τη δικαιολογία της συντεταγμένης μετάβασης προσπαθεί να ελέγξει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ».

Και συνεχίζει: «Ο κ. Σαμαράς, γνωρίζοντας ότι τα ποσοστά του κόμματος του είναι χαμηλά και ο ίδιος χρεώνεται με την υπαναχώρηση από τη βασική πολιτική του θέση, προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτική ένταση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να βελτιώσει τις εκλογικές του προοπτικές. Ουδείς εκ των δύο συναισθάνεται τις ευθύνες του έναντι της χώρας σε αυτή την κρίσιμη ώρα».