«Εγώ την υπέρβαση μου την έκανα αποδείχθηκε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Γ. Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του» επισήμανε ο Α. Σαμαράς στους βουλευτές που μαζεύτηκαν στο γραφείο του στην Βουλή χθες βράδυ.

Φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για συμπαιγνία Παπανδρέου-Βενιζέλου τονίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να δεχθεί τον εκβιασμό Βενιζέλου να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση με 180.

«Ψήφιση με 180 είναι σαν να αποδεχόμαστε την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων… οι άνθρωποι τα έχουν χαμένα ..άλλο να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση επειδή το θεωρούμε επιβεβλημένο κι άλλο να υπό καθεστώς εκβιασμού» ακούστηκε να λέει.

Πέρα πάντως από το ζήτημα ουσίας ο Α. Σαμαράς πρέπει να προλάβει και τις αντιδράσεις της δικής του κοινοβουλευτικής ομάδας. Ήδη ο Π.Καμμένος δήλωσε ότι δεν ψηφίζει την δανειακή σύμβαση , ενώ από την άλλη πλευρά ο Σαμαράς έσπευσε με τη δήλωσή του χθες για μεταβατική κυβέρνηση να προλάβει κίνηση βουλευτών που συνεδρίαζαν ήδη (Β. Αντώναρος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Μητσοτάκης, Δαβάκης κα) από κοινού με τη Βάσω Παπανδρέου και τον Ντ. Βρεττό του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ταχθούν υπέρ κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, επιτελώντας, έλεγαν οι ίδιοι, το πατριωτικό τους καθήκον και όχι το κομματικό.

Διατυπώθηκε μάλιστα και κείμενο το οποίο επρόκειτο να υπογραφεί από βουλευτές και των δύο πλευρών(ήδη είχαν υπογράψει 27 περίπου από το ΠΑΣΟΚ και 10 από την ΝΔ).

Η δήλωση Σαμαρά τους πρόλαβε.Όμως τα πράγματα παραμένουν ρευστά και το επιτελείο Σαμαρά παραμένει σε κόκκινο συναγερμό περιμένοντας την αποψινή ψηφοφορία ψήφου εμπιστοσύνης και την στάση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Τίποτα και κανείς δεν αποκλείει πλέον ευρύτερες εξελίξεις και ανακατατάξεις…