Πίστωση χρόνου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος της Συνόδου Κορυφής για να λάβει αποφάσεις σχετικά με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από δίωρη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος επέμεινε στη θέση του κόμματός του να παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας μετά το «λεκτικό ατόπημά του», να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

Οι αποφάσεις για το θέμα Μουζάλα θα ληφθούν μετά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικό εταίρο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουν να ζητούν την παραίτηση Μουζάλα.

Ωστόσο, ο κ. Μουζάλας βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό και η χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, που δεν «αντέχει» την αλλαγή του υπουργού με το πλέον κρίσιμο χαρτοφυλάκιο. Ο κ. Καμμένος άφησε με σαφήνεια να φανεί ότι θα περιμένει την απόφαση του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου και την επιστροφή του κ.Μουζάλα. «Θα περιμένουμε τη Σύνοδο και τις αποφάσεις. Η Κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ.Μουζάλας δεν την έχει», είπε ο Π. Καμμένος μεταθέτοντας τις εξελίξεις στην κυβερνητική κρίση.