Το τηλεφώνημα μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από τη 17ωρη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού με τους εταίρους στις 12 Ιουλίου βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας την περασμένη εβδομάδα.

Το «Έθνος της Κυριακής», έπειτα από επικοινωνία του με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, παρουσιάζει σήμερα τον άγνωστο διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση, τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος του απευθύνθηκε σε έντονα δραματικούς τόνους: «Η χώρα κρέμεται από μια κλωστή. Να έχεις στο μυαλό σου την Ελλάδα».

«Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Έτσι κι αλλιώς είναι πάντα στο μυαλό μου οι Έλληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι – δίνω και θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες γι’ αυτούς», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός επέμεινε θέλοντας να δείξει και ότι είναι αποφασισμένος να αποτρέψει με τις κινήσεις του κάθε κίνδυνο και «απειλή» εναντίον των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας: «Αυτό κάνω. Δίνω μάχες από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας. Και προσπαθώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα».

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν κατά τις καυτές αυτές ημέρες μετά το δημοψήφισμα δεν ήταν μόνο ο Καραμανλής που τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και άλλα κορυφαία πολιτικά στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη.