Ένα τηλεφώνημα του Κώστα Καραμανλή στον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν την πιο δύσκολη και κρίσιμη διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, αποκαλύπτεται τα τελευταία 24ωρα και προκαλεί αναταραχή στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για την 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τον περασμένο Ιούλιο όταν παιζόταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα και τα capital controls, ο Κώστας Καραμανλής συνομιλεί με τον πρωθυπουργό και του επισημαίνει ότι πρέπει να σκεφτεί το μέλλον της Ελλάδας.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή αναφέρουν πως το τηλεφώνημα έγινε στις 10 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού. «Η χώρα βυθίζεται πρέπει να κάνεις το καθήκον σου», φέρεται να είπε ο κ. Καραμανλής στον κ. Τσίπρα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, ο Κώστας Καραμανλής δεν δημοσιοποίησε νωρίτερα αυτή την πληροφορία ακριβώς για να μην θεωρηθεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λόγους μικροπολιτικής.

Σχολιάζοντας αυτές τις αποκαλύψεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε σχετικά: «Δεν κάνει καλό στη ΝΔ αυτή η συζήτηση. Το να φαίνεται ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τον κύριο Τσίπρα βλάπτει τη ΝΔ».

«Εάν κάποιο κομμάτι της ΝΔ ή εάν κάποιος υποψήφιος αρχηγός της, θέλει να κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα να το πει σήμερα, να πάρει πολιτική νομιμοποίηση από τις εκλογές την Κυριακή» δήλωσε από την πλευρά του ο ‘Αδωνις Γεργιάδης.