Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ένωσης Κεντρώων σε κυβέρνηση συνεργασίας μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης, αποκλείοντας κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν δεν συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση και η ΝΔ.

«Εκείνο που είχα πει πριν τις εκλογές ότι όποιο κόμμα κι αν έβγαινε πρώτο -εάν εφάρμοζαν τα 9 σημεία- εγώ θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε πως σε αντίθεση με τα όσα γράφονται, «δεν υπήρξε επαφή του Αλέκου Φλαμπουράρη με εκπρόσωπο του κόμματος».

«Αν έγινε, τουλάχιστον δεν το γνώριζα εγώ. Αυτά τα θέματα αποφασίζονται στο κόμμα και στα όργανά του, δεν μπορώ εγώ να στείλω αγγελιοφόρο. Διερευνητική επαφή δεν υπήρξε, γιατί για να υπάρξει χρειάζεται ενδιαφέρον από την πλευρά μας», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Κατόπιν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στη συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο: «Στην ομιλία μου είπα όσα είχα πει και στον Γιώργο Παπανδρέου, να συσταθεί οικουμενική κυβέρνηση. Το ίδιο πρότεινα και στο Σαμαρά. Είναι η πίστη μου σε κυβερνήσεις συνεργασίας, θεωρώ ότι έτσι η χώρα κυβερνάται καλύτερα».

Ωστόσο, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι είναι απίθανο να τον καλέσουν για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας: «Θα γκρεμίσουν το πελατειακό καθεστώς για εμένα; Θα διώξουν τους συμβούλους; Θα απολύσουν τους συγγενείς των βουλευτών; Δεν θα τα κάνουν», εκτίμησε.

Αντίθετα, όπως είπε, «θα προσπαθήσουν να με εξαπατήσουν και να πουν “σε βάθος 4ετιας θα, θα, θα”». «Δεν πρόκειται να με καλέσουν», επανέλαβε αν και όπως εξήγησε, θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ευρύτερη συνεργασία.

«Είπα στον Τσίπρα (το Σάββατο) ότι οικουμενική μπορεί να κάνει μόνο με τη ΝΔ». Αναφορικά με τα μικρά κόμματα, ο κ. Λεβέντης ρώτησε τον Τσίπρα: «Εμάς τι να μας κάνεις;»