Ως ένα «μαρτύριο» περιέγραψε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι: «Επί μιάμιση ώρα ο Τσίπρας έλεγε για το Προσφυγικό, όσα λένε κι οι εφημερίδες. Ύστερα 45 λεπτά μιλούσε για το Ασφαλιστικό. Δεν έλεγε το σχέδιο του, αλλά τους κινδύνους για την χώρα, πχ. ότι θα γίνει ρυθμιστής στο Αιγαίο η Τουρκία. Το ίδιο έκανε και στο Ασφαλιστικό λέγοντας ότι θα μειωθούν οι συντάξεις».

Όπως τόνισε  ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «το πονηρό σχέδιο Τσίπρα προέβλεπε να τα δώσει όλα στο Προσφυγικό, για να χαλαρώσουν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό, διότι ξέρει ότι οι βουλευτές δεν θα το ψηφίσουν», συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπάρχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΑ που δεν θα ψηφίσουν όπως είπε το Ασφαλιστικό, αναφέροντας ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων, δεν πρόκειται να δώσουν «εκβιαστική ψήφο», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την Κυβέρνηση, ακόμη κι αν του ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό, σε περίπτωση που 3-4 βουλευτές της συμπολίτευσης δεν στηρίξουν τα μέτρα.

«Η χώρα θέλει μια κυβέρνηση που να πείθει προς τα έξω. Μια Ένωση Κεντρώων των 9 βουλευτών δεν θα δώσει σε μια κυβέρνηση αυτό που χρειάζεται, όπως δεν «φτάνει» γι΄  αυτό ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, γι΄  αυτό εγώ προτείνω μια οικουμενική Κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνασπισμού», επεσήμανε ο κ. Λεβέντης

«Ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, διότι μόνο έτσι θα βρεθεί λύση. Αυτή η «καρεκλομανία», να μένει κάποιος στην καρέκλα του χωρίς να κάνει τίποτα θα καταστρέψει την Ελλάδα» είπε στρέφοντας τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα, προς τον οποίο, όπως αποκάλυψε, είπσε στην διάρκεια του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ότι «μόνο με την Νέα Δημοκρατία έπρεπε να ασχοληθεί για να γίνει οικουμενική Κυβέρνηση, «εμάς τι να μας κάνεις, είπα στον Τσίπρα, την Ένωση Κεντρώων, τον Θεοδωράκη, την Γεννηματά, εσείς που καταστρέψατε την χώρα, πρέπει να συμπράξετε».

Σε ότι αφορά την στάση των υπόλοιπων αρχηγών στο Συμβούλιο στάθηκε στην ξεκάθαρη θέση της Φώφης Γεννηματά, η οποία, όπως είπε ο κ. Λεβέντης «προεξόφλησε ότι θα είναι «ωσεί παρούσα» κι ότι δέχεται να συζητήσει επί της ουσίας μόνο στην Βουλή. Είπε ότι δεν συμφωνεί σε τίποτα στο Ασφαλιστικό κι ότι μόνο στο Προσφυγικό θα μπορούσε να συναινέσει».