Στρατηγική επιλογή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεπχαρόπουλος την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, τονίζοντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και κινήσεις πολιτών δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Επένδυση», ο κ. Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε: «εμείς επιδιώκουμε να αναλάβουμε ευθύνες, δεν κρυβόμαστε, έχουμε γνώση, όραμα και εμπειρία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα. Δεν υποκύπτουμε στον λαϊκισμό, λέμε αλήθειες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Πρέπει όμως να αναλάβουν και άλλες δυνάμεις τις ευθύνες τους».

Εκτίμησε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων την επόμενη μέρα των εκλογών και πρόσθεσε: «Θα οδηγήσουμε τη διακυβέρνηση του τόπου προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Δεν είναι δυνατόν πάντοτε να υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι να κάθονται στην αντιπολίτευση και να λένε πάρτε μόνο εσείς τις ευθύνες. Το διακύβευμα είναι να υπάρξει μια αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει επιτέλους στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες χρειάζεται ο τόπος.