Στον Αλμυρό και το Βελεστίνο θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης που συνεχίζει την περιοδεία του με φόντο τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στο Βόλο θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων της Μαγνησίας και ακολούθως θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Αύριο στις 19:30 προγραμματίζεται η κεντρική ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα, στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Σε συνέντευξή του ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας των εκλογών λέγοντας πως ξ κοινωνία στέλνει μήνυμα συνεννόησης και έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές.

«Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές» είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει δώσει καμία προεκλογική υπόσχεση και πως την επόμενη μέρα των εκλογών το μήνυμα των πολιτών θα είναι μήνυμα συνεργασιών.

Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια εκτός αν κάποιοι αποχωρήσουν οικειοθελώς. Μάλιστα απάντησε σε όσους διερωτώνται αν θα βάλει «δικούς του» στο επικρατείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία».

«Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε. Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα. Όλα θα μας τα δείξει ο λαός στην κάλπη», είπε επιρρίπτοντας στον Αλέξη Τσίπρα τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι πήγε τη χώρα σε εκλογές και γιατί, όπως τόνισε, «κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε πως αδιαφόρησε και δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

«Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα ‘περάστε απέναντι’» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος και επεσήμανε πως το θέμα αυτό πρέπει όλοι να το δουν ανθρώπινα και συνεχάρη την υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες, όπως είπε, έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες.