Σε εξέλιξη βρίσκεται στα γραφεία της Κουμουνδούρου η συνεδρίαση της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Για το μεσημέρι στις 14:00 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο πυρετός συσκέψεων συνεχίζεται και αύριο καθώς στις 10:30 συνέρχεται η εθνική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να επισφραγίσει το νέο πρόσωπο του κόμματος, μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας, μέσα από τον συντονισμό της κοινωνικής βάσης του κόμματος με την Κουμουνδούρου. Σε αυτή θα μετέχουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, των νομαρχιακών Επιτροπών και οι βουλευτές του κόμματος.

Μήνυμα στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στην εφημερίδα Αυγή: «Σήμερα ξεκινά η μεγάλη εκλογική μάχη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για το παρόν και το μέλλον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και δεν θα γυρίσει πίσω. Και δεν θα γυρίσει. Θα πάει μόνο μπροστά».