Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή του πως δεν θα κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, το βουλευτής Λασιθίου του κόμματος προσχωρεί στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη τονίζοντας πως στην πρωτοβουλία της ΛΑΕ συμμετέχει με ενθουσιασμό και στρατεύεται σ’ αυτόν τον αγώνα που θα έχει συνέχεια. «Δεν θα είναι μόνο για τις εκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμα του στο Facebook.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως η επιλογή της ηγετικής κυβερνητικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθεί με ένα νέο επαχθέστατο μνημόνιο, που δεν δίνει καμία ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό λαό, δεν αφήνει και στον ίδιο  κανένα περιθώριο επιλογών εκτός από τη συνέχιση του αγώνα πάνω στις αξίες και τα ιδανικά που πάντα υπηρέτησε ενάντια στα μνημόνια της καταστροφής και της υποταγής.

«Έχουμε χρέος να τηρήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός στις εκλογές, έχουμε χρέος να μην αφήσουμε να χαθεί το περήφανο αγωνιστικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η απογοήτευση, το δόγμα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές και το ντόπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο «δεν υπάρχει ζωή χωρίς μνημόνιο», συνεχίζει.

«Χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Μια πολιτική που θα βάζει πάνω απ’ όλα τη Δημοκρατία, την Εθνική Κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, να δίνει προοπτική και να ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα, τους μικρομεσαίους, τη νεολαία. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική, θα πορευτεί με βάση το μνημόνιο που υπέγραψε. Ένα μνημόνιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία και σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση τον ελληνικό λαό επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική κρίση», επισημαίνει.

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες που υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να μπει ο λαός στη γωνία η πολύ σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας της Λαϊκής Ενότητας, ενός αντιμνημονιακού Πατριωτικού μετώπου δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο. Συμμετέχω με ενθουσιασμό και στρατεύομαι σ’ αυτόν τον αγώνα που θα έχει συνέχεια. Δεν θα είναι μόνο για τις εκλογές», γράφει.