Το αφήγημα με το οποίο θα ζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού συνθέτουν στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βρίσκεται ήδη σε εκλογικούς ρυθμούς. Ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικεντρώνεται στις δηλώσεις του στην αποδόμηση του πρωθυπουργού, επιχειρώντας να αναδείξει τις ασυνέπειες του Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης επιμένει να τονίζει πως η χώρα πάει σε εκλογές χωρίς ο πρωθυπουργός να έχει εξηγήσει γιατί την οδηγεί εκεί και πως στόχευσή του είναι να δραπετεύσει από τις ευθύνες του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παραλείπει να υπογραμμίζει πως ο κ. Τσίπρας μετατρέπει ένα εσωκομματικό του πρόβλημα σε εθνικό και σε αυτή τη λογική αποδόμησε σε συνέντευξή του την επόμενη ημέρα των εκλογών για τον ΣΥΡΖΑ λέγοντας πως ο πρωθυπουργός θα έχει απαλλαγεί από τους αντάρτες του και την κ. Κωνσταντοπούλου.

Η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνεται στη σκιαγράφηση του κ. Τσίπρα ως αναξιόπιστου και ψεύτη- «ψευτάκο» τον έχει χαρακτηρίσει ο πρόεδρος του κόμματος ενώ χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή ανακοίνωση της Συγρού στην οποία το τρίτο μνημόνιο χαρακτηρίζεται «τερατώδες»- έκφραση πάντως με τη χρήση της οποίας δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι. «Θα ήμουν πιο προσεκτικός με τους επιθετικούς προσδιορισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Νικήταςς Κακλαμάνης σε πρωινή συνέντευξή του σήμερα.

Ενώ ως προς την  κριτική στην κυβέρνηση ο άξονας στον οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία είναι σαφής και εξίσου σαφής είναι και η προβολή του προφίλ του κ. Μεϊμαράκη στο δρόμο προς τις κάλπες- είναι η εικόνα ενός πολιτικού άνδρα με «τσαμπουκά» που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα πολύ καλά και δεν μασάει τα λόγια του- δεν φαίνεται να έχει προσδιοριστεί με την ίδια σαφήνεια με ποιο θετικό πρόταγμα θα καλέσει η Συγγρού τους ψηφοφόρους στις κάλπες.

Μέχρι στιγμής στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να κατασταλάζει η ανάδειξη της εικόνας της ως ήρεμης και υπεύθυνης ευρωπαϊκής δύναμης- «το κόμμα που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη την κράτησε στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης εξηγώντας την υπερψήφιση του μνημονίου-με παράλληλη έμφαση σε σημαντικές παρεμβάσεις στην οικονομία αλλά και την κοινωνία. Στο οικονομικό πεδίο τα πράγματα είναι ασφυκτικά με δεδομένο το πλαίσιο του μνημονίου αλλά η Νέα Δημοκρατία «βλέπει» εύφορο έδαφος σε άλλους τομείς όπως η δημόσια τάξη, η ασφάλεια, το μεταναστευτικό, η παιδεία.

Με το χρόνο προς τις εκλογές να μετρά αντίστροφα, ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί να δώσει μήνυμα συστράτευσης όλων των στελεχών από όλες τις «φυλές» της Νέας Δημοκρατίας. Προχθες συγκλήθηκε η επιτροπή εκλογικού αγώνα, σήμερα ο πρόεδρος θα έχει συνάντηση με πολιτευτές και στελέχη του κόμματος ενώ αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, ίσως και από το Σαββατοκύριακο, ετοιμάζεται να ξεκινήσει περιοδείες στην επαρχία.