Ο Πάνος Σκουρλέτης στην εκπομπή EΡΤ Focus δήλωσε ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε το «Όχι» για να βάλει φρένο στην επικίνδυνες προτάσεις ακραίων κύκλων του γερμανικού παράγοντα, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ο Ολάντ δεν ταυτίζεται με την Μέρκελ».

Ο ΥΠΑΠΕΝ επεσήμανε ότι «όλοι γνωρίζουν ότι ακολουθώντας αυτόν τον νεοφιλελεύθερο ισοπεδωτικό δρόμο δεν έχει μέλλον η Ευρώπη».

Στο ενδεχόμενο να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει ήδη μια πετυχημένη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Μερικές οικουμενικές κυβερνήσεις έχουν νόημα σε πολύ ακραίες καταστάσεις και για συγκεκριμένο χρόνο» πρόσθεσε. «Θεωρώ ότι στις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα με τη Λαϊκή Ενότητα υπάρχουν στρατηγικές διαφορές βάθους που υπήρχαν και στο παρελθόν».

Τη δέσμευσή του πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταστήσει τη συμφωνία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη, εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης. «Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα, μία παράλληλη πρόταση, η οποία θα αντισταθμίζει τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας» συμπλήρωσε ο υπουργός.