Σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης κατήγγειλε η Θεανώ Φωτίου δείχνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Η κ. Φωτίου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega, σημείωσε πως οι  δανειστές πρέπει να απαντήσουν το πώς φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση, τονίζοντας τον πανικό τους  «και μόνο με την αναγγελία και την ψήφιση του δημοψηφίσματος».

Για το θέμα των κλειστών τραπεζών η κ. Φωτίου δήλωσε ότι όλες οι συναλλαγές-πληρωμές θα γίνονται κανονικά μέσω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ αποκάλυψε ότι σε λίγο οι τράπεζες θα βγάλουν ανακοινώσεις για το πώς θα πληρωθούν και θα λάβουν οι συνταξιούχοι την σύνταξή τους.

Αναφορικά με τα σενάρια περί παραιτήσεως της κυβέρνησης ανέφερε: «Παραίτηση της κυβέρνησης σημαίνει νέες εκλογές και σ’ αυτή την περίοδο κανείς δεν θέλει εκλογές». Ωστόσο, «αν ο λαός ψηφίσει ναι ,εμείς θα το σεβαστούμε και θα πάρουμε τις ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι παρουσιάζει την προσωπική της εκτίμηση. «Δεν είμαστε εξουσιομανείς, θα σηκωθούμε από την καρέκλα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο την ίδια ώρα η κ. Φωτίου επέδειξε και το σχετικό ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.