Αν οι μεταρρυθμίσεις συνίστανται κυρίως σε μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων τότε θα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σχολιάζοντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στους εταίρους.

«Πώς θα επιστρέψουν (οι βουλευτές) στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους;», διερωτάται ενώ σε ερώτηση για το ποιες πρέπει να είναι οι κόκκινες γραμμές ο κ. Λαπαβίτσας απαντά: «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μέτρα λιτότητας».

Ο κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε πως πιθανώς και μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει συμφωνία αλλά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, το οποίο, όπως λέει, δεν θα αποτελέσει γι’ αυτόν έκπληξη. «Αλλά αυτό δεν θα είναι γιατί η ελληνική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί. Οι δανειστές απλά ζητούν την πλήρη παράδοση», προσθέτει.

Αναφέρει και την άποψή του περί εξόδου από το ευρώ είτε για πέντε χρόνια είτε με αμοιβαία συμφωνία ώστε η ελληνική οικονομία να ανασάνει.