«Έχουμε μία συμφωνία που από ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα, η οποία επιδιώκει μία δίκαιη κοινωνικά κατανομή βαρών, ώστε να γίνει δυνατός ένας αναπροσανατολισμός της χώρας σε μια άλλη κατεύθυνση μακριά από τη λιτότητα και τα μνημόνια» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τα αποτελέσματα της χθεσινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

«Εάν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, που μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, θα είναι κάτι καλό για την πατρίδα και τον λαό μας» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «επίμονη με συνέπεια και όρους αξιοπρέπειας, πεντάμηνη, πραγματική διαπραγμάτευση» που οδηγεί σε «μία άλλη κατεύθυνση».

«Νομίζω ότι η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή, έχει τα χαρακτηριστικά που την κάνουν νομικά υπερασπίσιμη» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, τονίζοντας ωστόσο ότι «μένει να δούμε την τελική συμφωνία».

Αναφορικά με το θέμα των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι το καθεστώς το οποίο επανέρχεται θα οδηγήσει σε αυξήσεις, συνιστώντας ωστόσο υπομονή.