Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, που ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, επισκέφθηκε το ΑΧΕΠΑ και τόνισε πως η Βόρεια Ελλάδα δίνει τον παλμό για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ.

«Η Βόρεια Ελλάδα έδωσε τον παλμό, την πρώτη ημέρα με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ και τα απογευματινά χειρουργεία», είπε ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο μετά το Παπαγεωργίου είναι το δεύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε απογευματινό χειρουργείο σε 67χρονο ασθενή με βουβωνοκήλη.

«Η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη είναι οι πρώτες πόλεις στα νοσοκομεία των οποίων διενεργήθηκαν με απόλυτη επιτυχία απογευματινά χειρουργεία. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη περηφάνια που τα καταφέραμε και είμαστε εδώ. Να διαβεβαιώσω όλους τους ασθενείς ότι θα παρακολουθούμε τη μεταρρύθμιση από κοντά και ότι θα είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε οτιδήποτε τυχόν χρειαστεί», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

«Είμαστε ευτυχείς που κάποιοι συμπολίτες μας ήδη βρήκαν λύση στο πρόβλημά τους στις μεγάλες αναμονές. Και νομίζω ότι αν δώσουμε λίγο χρόνο στη μεταρρύθμιση, καλόπιστα και χωρίς τις συνήθεις συγκρούσεις που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, και δουλέψουμε για να πετύχουν, θα έχουμε δώσει στους ασθενείς μας μια επιπλέον επιλογή για να λύσουν τα προβλήματά τους και θα έχουμε δώσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εφόδια για να συνεχίζει πολλές δεκαετίες ακόμη να είναι ισχυρό. Θέλω να πω ότι τα απογευματινά χειρουργεία είναι ένας κρίκος πρώτος από τη συνολική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Στο σχέδιο νόμου που έχουμε σε διαβούλευση υπάρχει το άρθρο για τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ που είναι το δεύτερο βήμα της μεταρρύθμισης και το τρίτο βήμα θα είναι όταν θα επιτραπεί και στους ιδιώτες γιατρούς, υπό όρους και προϋποθέσεις και τηρώντας τις υποχρεώσεις που έχουν και οι γιατροί του ΕΣΥ στο σύστημα να μπορούν και αυτοί να εργάζονται μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κι έτσι αρχίζει ένας κύκλος που θα αλλάξει τελείως το περιβάλλον εργασίας, θα κάνει πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», πρόσθεσε στη συνέχεια.