Στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη η Βούλα Πατουλίδου το μεσημέρι της Πέμπτης (03/11) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ειδικότερα, η Βούλα Πατουλίδου εξομολογήθηκε πως «μαζί γυμναζόμασταν! Μάλιστα όταν εγώ είχα πολιτευτεί, πολλές φορές ο Αλέξανδρος ήταν στο υπόγειο του Παλέ. Έμπαινα μέσα και έλεγα “φύγετε στην άκρη” και έμπαινα σε ένα πλατό και έκανα λίγα καθίσματα με το τζιν για να είμαι εντάξει για να πάω στην εκδήλωση. Το γέλιο περίσσευε! Ένας γίγαντας! Ήμουν από εκείνους τους ανθρώπους που έγινε ένα τιμητικό αφιέρωμα για τους Ολυμπιονίκες που πέρασαν στο ΤΕΦΑ της Θεσσαλονίκης και ήταν εκεί η μάνα του, όταν ο Αλέξανδρος είχε σπάσει το πόδι του στο Σίδνεϋ».

«Ήρθε πριν από έναν χρόνο και μου είπε “χάνω το πλατάνι μου”. Μου το είπε η μαμά του, “γίνονται θαύματα” της είπα και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τον μικρό αδελφό του για να μπορεί να τον πηγαινοφέρνει στις θεραπείες» είπε στην συνέχεια η Βούλα Πατουλίδου.

«Πολύ αξιοπρεπής ο Αλέξανδρος. Ο σύζυγος μου πήγε νωρίτερα την ημέρα της κηδείας να δει τους γονείς του και έφυγε προτού να αρχίσει η νεκρώσιμη ακολουθία» συμπλήρωσε η Βούλα Πατουλίδου.

«Στη Γερμανία βίωσα ρατσισμό ως Ελληνίδα»

«Εγώ είμαι παιδάκι μεταναστών. Τότε δεν ξέραμε τι είναι το bullying. Απλά το βιώναμε, δεν ξέραμε τη λέξη. Τώρα βαφτίστηκε. Τότε δεν ήταν εύκολη η ζωή μας στη Γερμανία» εξομολογήθηκε η Βούλα Πατουλίδου σε άλλο σημείο της συνέντευξής της και πρόσθεσε: «Και λόγω χρώματος στο δέρμα και το μελαχρινό στα μαλλιά. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν. Τα παιδάκια ήμασταν όλα μια αγκαλιά. Ξαφνικά, μόλις έρχονταν οι μεγάλοι…».

H βραβευμένη ολυμπιονίκης μάλιστα θυμήθηκε χαρακτηριστικά ένα περιστατικό σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία, όταν η ίδια ήταν μικρό κορίτσι. «Πηγαίνω μια μέρα με τη μητέρα μου στο Aldi, μία μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, και είμαι με το καρότσι που είχε μέσα έξι ψωμιά. Και μου λέει μία δεν είστε Γερμανοί ε; και νόμιζες ότι σε έφτυνε με το μάτι. Από τα ψωμιά κατάλαβε ότι είμαστε ξένοι. Σιγά μην έτρωγαν ψωμοί αυτοί».