Τη συνένωση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων καταγγέλλει με επιστολή της στο newsbeast.gr, διδάσκουσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, καθώς, όπως αναφέρει, πρόκειται για τρία εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους γνωστικά αντικείμενα. Προσθέτει επίσης ότι ανάλογο τμήμα δεν υπάρχει πουθενά παγκοσμίως, ενώ εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι στο τελικό σχέδιο Αθηνά το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων εμφανίζεται με λάθος αριθμό μηχανογραφικού και μηδενικό αριθμό ενεργών φοιτητών.
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Καλησπέρα,

Είμαι διδάσκουσα ως ΠΔ 407 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο Τμήμα λειτούργησε για πρώτη φορά το 2009, έχει 511 ενεργούς φοιτητές και είναι ένα δυναμικό Τμήμα με ήδη δύο διακρατικές συνεργασίες στο ενεργητικό του και τη διοργάνωση ενός παγκόσμιου συνεδρίου το Μάιο του 2012. Έχει την ατυχία να μην έχει ακόμη μέλη ΔΕΠ καθώς δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού δύο μελών ΔΕΠ ενώ εξελέγησαν κανονικά.

Αυτά τα παιδιά δυστυχώς δεν έχουν τη στήριξη που έχουν άλλοι φοιτητές τμημάτων στην Ελλάδα με μόνιμα μέλη ΔΕΠ και παλεύουν μόνα τους. Είναι παιδιά με όνειρα, διάθεση για δουλειά και μάθηση που το Υπουργείο αποφάσισε να τους τα κόψει βίαια.

Στο τελικό σχέδιο Αθηνά εμφανίζεται το Τμήμα με λάθος αριθμό μηχανογραφικού και μηδενικό αριθμό ενεργών φοιτητών και δυστυχώς κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εκπροσωπήσει αυτά τα παιδιά στο Υπουργείο.

Αποφάσισα λοιπόν να επικοινωνήσω εγώ μαζί σας ελπίζοντας σε μία δημοσιοποίηση του προβλήματος των παιδιών. Το Υπουργείο ενώ διατηρεί πάρα πολλά Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, το συγκεκριμένο Τμήμα το συνενώνει με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων δημιουργώντας ένα νέο Τμήμα που όμοιό του δεν υπάρχει σε κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημιουργεί το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων με κατευθύνσεις στις Πολιτικές Επιστήμες, στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τρία εντελώς διαφορετικά και ξέχωρα γνωστικά αντικείμενα μεταξύ τους.

Πώς λοιπόν, αυτά τα 12 μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης θα μπορέσουν να καλύψουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα που προβλέπει αυτό το νέο Τμήμα; Πρόκειται για πανεπιστήμονες; Είναι προφανές ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν εξωτερικοί διδάσκοντες για να καλυφθούν οι ανάγκες του Τμήματος. Αρα για ποια εξοικονόμηση πόρων κάνει λόγο το Υπουργείο;

Οι φοιτητές των τριών Τμημάτων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα διόδια Ιάσμου καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν (αριθμητικά οι αστυνομικοί ίσως να ήταν και περισσότεροι από τα παιδιά) τους προειδοποίησαν για συλλήψεις και έτσι δεν προχώρησαν στο άνοιγμα των διοδίων.