Αρχίζει το Μάρτιο για όλα τα παιδιά το κοινοτικό πρόγραμμα για την σίτιση στα σχολεία, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά «αρχίζει άμεσα το πρώτο σκέλος της προσπάθειας που κάνουμε για δωρεάν πρωινό στα σχολεία. Αυτό το κοινοτικό πρόγραμμα διασφαλίζει ότι θα μοιράζεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις δωρεάν πρωινό».

«Κανένα ράβε-ξήλωνε στο σχέδιο “Αθηνά”», τόνισε επίσης ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Alpha 9,89, διαψεύδοντας ότι αποδέχτηκε πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές για να μην κλείσουν σχολές σε κάποιες περιοχές.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα ακολουθηθούν τα κριτήρια που έχουν οριστεί σχετικά με το σχέδιο Αθηνά» και υποστήριξε ότι «ομογενοποιούμε κατακερματισμένα γνωστικά αντικείμενα για να μπούνε τα παιδιά σιγά σιγά στον χώρο της εργασίας» έχοντας ως «μοναδικό στόχο την αναβάθμιση των πτυχίων των παιδιών μας».

Μπροστά στο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών για την αύξηση του ωραρίου, ο κ. Αρβανιτόπουλος εκτίμησε πως αν οι εκπαιδευτικοί χρειαστεί να βάλουν πλάτη μία με δύο ώρες θα το κάνουν και πρόσθεσε ότι στο Υπουργείο «φτιάχνουμε ένα ορθολογικό σύστημα τοποθέτησης των εκπαιδευτικών μας, σιγά -σιγά το εφαρμόζουμε».