Την άποψη ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί εξωθεί τους αγρότες σε νέο Κιλελέρ, εξέφρασε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε ενόψει του νέου παλλαϊκού συλλαλητηρίου που διοργανώνουν για αύριο στον κόμβο Νίκαιας, αλλά και της κρίσιμης συνάντησης εκπροσώπων των αγροτών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Οι αγρότες αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο αυριανό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι, καθώς η μέρα πραγματοποίησής του συνέπεσε και με τη συνάντηση που ορίστηκε με τον υπουργό Οικονομικών, την οποία είχαν ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αγρότες, η εμπειρία του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, όπου υπήρξε μαζική συμμετοχή πολιτών, κατέδειξε ότι η μαζική λαϊκή πίεση φέρνει αποτελέσματα. Και στις επαφές, όμως, που είχε αντιπροσωπεία τους με εκπροσώπους των κομμάτων διέγνωσαν ότι η «μαζική πίεση» μπορεί να αποτελεί το όπλο που ενισχύει τα διαπραγματευτικά τους περιθώρια με την κυβέρνηση.

Υπό την έννοια αυτή, θεωρούν ότι η συνάντηση με το Γ. Στουρνάρα είναι κρίσιμη, καθώς θα αποτελέσει πεδίο διαπραγμάτευσης για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν από το φορολογικό και την αύξηση του κόστους παραγωγής που φέρνει μαζί της η νέα ΚΑΠ, όπως υποστηρίζουν, έως τη ρύθμιση των χρεών τους.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών οι αγρότες θα επανακαθορίσουν τον τρόπο που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, μετά από γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπους μπλόκα.

Πάντως ο Β. Μπούτας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διοργανωθεί αγροτικό συλλαλητήριο και στην Αθήνα, ενώ σε κάθε περίπτωση και ο γιορτασμός της επετείου του Κιλελέρ στις αρχές Μαρτίου θα αποτελέσει βήμα δυναμικής διαμαρτυρίας των αγροτών.