Η DIAGEO, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συμμετείχε με δράσεις για τη σχέση αλκοόλ και οδήγησης στην 6η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την ασφάλεια και την πρόληψη στο δρόμο. Η δράση της DIAGEO στα πλαίσια της Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για την προώθηση προτύπων μετρημένης κατανάλωσης σε σχέση με το αλκοόλ και την οδήγηση.

Οι επισκέπτες της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι μεταξύ 15 και 19 Μαρτίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από συνεργάτες της DIAGEO για όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλοι για την ορθή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αλλά και το υπεύθυνο σερβίρισμα στο σπίτι.

Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις για την ασφαλή οδήγηση και σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες είχαν διοργανωθεί από το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Περισσότερα από 400 άτομα, στην πλειοψηφία τους άντρες, παρέλαβαν το ενημερωτικό υλικό της DIAGEO και είχαν τη δυνατότητα να «ρωτήσουν» δημοσίως τον guru των ποτών «Διονύση» (www.calculator.drinkiq.com), για την επίπτωση που έχουν τα ποτά που πίνουν στον οργανισμό τους, αλλά και να του ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τα ποτά που προτιμούν.

Η διάδραση με το «Διονύση» για τους επισκέπτες ήταν…αποκαλυπτική, αφού όλοι διαπίστωσαν πως ό,τι ποτό κι αν επιλέξουν – είτε είναι μπύρα, είτε κρασί, ουίσκι ή βότκα κ.ο.κ. – κάθε μερίδα σερβιρίσματος περιέχει ίση ποσότητα αλκοόλ και άρα επηρεάζει εξίσου τη δυνατότητα ασφαλούς οδήγησης! Με άλλα λόγια, ρωτώντας το «Διονύση» οι επισκέπτες ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα ελαφρά ή σκληρά ποτά και πώς πριν την οδήγηση δεν είναι ασφαλές να καταναλώνουμε αλκοόλ.

H DIAGEO Hellas, συμμετείχε τόσο στις ολοήμερες ανοικτές ενημερώσεις προς το κοινό που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, όσο και σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την χώρα μεταξύ 15 και 23 Μαρτίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέρος του κοινού που παρακολούθησε την εκπαίδευση της DIAGEO ήταν επαγγελματίες οδηγοί και σημαντικός αριθμός ποδηλατιστών.