Την πλήρη αντίθεσή τους για το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης εκφράζουν οι φοιτητές-μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Απορρίπτουμε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» όχι επειδή αποδεχόμαστε την υπάρχουσα διάρθρωση και κατάσταση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν αποδεχόμαστε όμως, να χρησιμοποιούν αυτήν την κατάσταση ως πρόσχημα για να τσακίσουν τα δικαιώματά μας και να παραδώσουν ολοκληρωτικά την Ανώτατη Εκπαίδευση στις ανάγκες των μονοπωλίων, τα ίδια κόμματα (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) που έσπειραν παντού σχολές και τμήματα με χρήματα και κατεύθυνση της ΕΕ, πολλές φορές χωρίς επιστημονικό αντικείμενο και τις απαραίτητες υποδομές και προσωπικό».

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι με το σχέδιο «Αθηνά», τα κόμματα της κυβέρνησης «θέλουν να περάσουν πιο εύκολα τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, το πέταγμα της όποιας επαγγελματικής ειδίκευσης εκτός πτυχίου, την οποία θα αγοράζουμε στη συνέχεια με πιστοποιητικά επί πληρωμή από τα ίδια τα Τμήματα, να διαμορφώσουν τα επιστημονικά αντικείμενα πλήρως «κομμένα και ραμμένα» στις στοχεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση των κερδών τους, να ενισχύσουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ και να να τα μετατρέψουν πλήρως σε μαγαζιά».

Στην ανακοίνωσή του το ΜΑΣ ζητά την απόσυρση του σχεδίου, καταγγέλλει και απορρίπτει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και ζητά τη διατήρηση της δωρεάν Παιδείας για όλους τους φοιτητές.