Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δεσμεύθηκε ότι θα επιλύσει το πρόβλημα της πληρωμής των μεταφορικών των μαθητών το σχολικό έτος 2012-2013 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τη σχετική απόφαση διαβίβασε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα, σε δημάρχους της ανατολικής Αττικής, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφορά ποσό 140 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2012-2013. Όμως η συνολική ετήσια δαπάνη για όλη την Ελλάδα είναι 180 εκατ. ευρώ και με την έκπτωση (που επιδιώκεται εδώ και καιρό) μειώνεται στα 155 εκατ. ευρώ. ‘Αρα, παρουσιάζεται επιπλέον έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ. Όμως, δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά στις περσινές οφειλές προς τις εταιρείες μεταφορών.

Η απόφαση του υπ. Οικονομικών, που εκφράσθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με υποχρεωτική έκπτωση 20% στις περσινές οφειλές προς τους μεταφορείς, είναι αυτή εξάλλου που πυροδότησε και την άρνηση των μεταφορέων να συνεχίσουν τη μεταφορά μαθητών φέτος.

Το πρόβλημα είναι πλέον πολύ έντονο σε πολλά μέρη της Ελλάδας και είναι πολύ εντονότερο -όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φίλιππου- από τη στιγμή που το κλείσιμο σχολείων σε όλη τη χώρα αύξησε τις αποστάσεις για πολλούς μαθητές. «Η κ. Διαμαντοπούλου μας είχε διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα της απόστασης θα καλυφθεί από τους μεταφορείς», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Φιλίππου.