Το «παρών» στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας δίνει και η Λαϊκή Ενότητα. Μετά την πορεία της ΑΔΕΔΥ που κατέληξε στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ που είχε διαδηλώσει νωρίτερα το πρωί, το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας έφτασε στη Βουλή.

Στην κεφαλή βρίσκονται οι πρώην υπουργοί Όλγα Βαλαβάνη και Δημήτρης Στρατούλης.

«Όχι στα μνημόνια, στην υποταγή, στην Ευρωζώνη», γράφει το κεντρικό πανό της ΛΑΕ.

Δηλώσεις παραχώρησε μάλιστα ο Δημήτρη Στρατούλη στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι η ΛΑΕ «χαιρετίζει και στηρίζει τη σημερινή πανεργατική απεργία, η οποία μπορεί και πρέπει να είναι η αφετηρία για νέο νικηφόρο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων για την επιβίωση του λαού και την αντιμνημονιακή ανατροπή».

«Η συγκρότηση πολιτικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, στη βάση ριζοσπαστικού και βιώσιμου προγράμματος, θα οδηγήσει σε νέα άνθηση των αγώνων δίνοντας ελπίδα θετικής διεξόδου στην εργατική τάξη, στη νεολαία και σ’ ολόκληρο το λαό. Όποιες δυνάμεις δεν συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός τέτοιου πολιτικού μετώπου αντιμνημονιακής και προοδευτικής ανατροπής, εκ των πραγμάτων και ανεξαρτήτως προθέσεων, διευκολύνουν την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό κατεστημένο να συνεχίσουν τη μνημονιακή λεηλασία του λαού και της νεολαίας», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

paosdsat1 paosdsat2 paosdsat3 paosdsat4 paosdsat5 paosdsat6 paosdsat7 paosdsat8 paosdsat9

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος