Τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Μακεδονία έχουν επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι στο δήμο της Φλώρινας εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.

Την ίδια στιγμή στο δήμο Πρεσπών και στο δήμο Αμυνταίου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9:15 το πρωί. Επίσης με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης τα σχολεία στην πόλη θα ξεκινήσουν στις 9;15 το πρωί ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο δήμο Σερβίων Βελβεντού, ενώ τα σχολεία στο Δήμο Εορδαίας θα λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης στον δήμο Βοϊου τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μια ώρα καθυστέρηση. Στο δήμο Καστοριάς θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση ενώ στο Δήμο ‘Αργους Ορεστικού τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο Δήμο Γρεβενών όλες οι σχολικές μονάδες θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ. και στον δρόμο που συνδέει το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού με το Νυμφαίο Φλώρινας καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης. Στην Εγνατία οδό λόγω της χαμηλής ορατότητας και των ισχυρών ανέμων συνιστάται στους οδηγούς να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες στα οχηματά τους.