Κατάληψη μέχρι την επόμενη Τετάρτη, οπότε θα γίνει νέα Συνέλευση του φοιτητικού Συλλόγου του ΠΑΠΕΙ, αποφάσισε η σημερινή συνέλευση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.  Στη συνέλευση σημαντική (όχι όμως ικανή να ανατρέψει το τελικό αποτέλεσμα) ήταν η παρουσία ανεξάρτητων φοιτητών που ψήφισαν κατά της κατάληψης. Στη συνέλευση προτάθηκε επίσης από την ΠΣΚ κατάληψη με ανοιχτό πανεπιστήμιο, πρόταση που δεν πέρασε.

Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν προκαλέσει ένα «ντόμινο» καταλήψεων στα περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με τις εξεταστικές να αναβάλλονται και να μετατίθενται για… αργότερα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα».

Στον ίδιο ρυθμό κινείται και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε και την αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων για την 1η και την 2η Σεπτεμβρίου μετά από απόφαση της Συγκλήτου.

Οι εξετάσεις που αναβάλλονται θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 17 Σεπτεμβρίου 2011αντίστοιχα, κατά τις ίδιες ώρες και στις ίδιες αίθουσες, όπως αναγράφονται στο ισχύον πρόγραμμα εξετάσεων.