Αύριο Παρασκευή 22 Απριλίου θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Παγκράτι η πολιτική κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Βόγλη. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία, όπου θα αποτεφρωθεί, σύμφωνα με επιθυμία του.

Ο Γιάννης Βόγλης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών μετά από νοσηλεία αρκετών μηνών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία «Οι Υπερήφανοι». Έγινε γνωστός από την ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» το 1966, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη.

Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Συνεργάστηκε ως βασικό στέλεχος με το Προσκήνιο του Αλέξη Σολομού. Εργάστηκε για μια πενταετία ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ μετά την μεταπολίτευση. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller σε αγγλόφωνη ταινία, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης. Το Γιάννης Βόγλης είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Ήταν ο ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ανατολή κατά την δεκαετία του ’80.