Στην πλατεία Βικτωρίας και στο Πεδίο του Άρεως θα σταθμεύουν, όποτε κρίνεται αναγκαίο, αστικά λεωφορεία, προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στις δύο προσωρινές δομές φιλοξενίας στο Γαλάτσι και το Ελληνικό, όπως αποφάσισε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ.

Το μέτρο αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι μετανάστες και πρόσφυγες, αφού ενημερώνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις ότι δεν μπορούν να μείνουν στην πλατεία Βικτωρίας, κατασκηνώνουν στο Πεδίον του Άρεως, μη γνωρίζοντας πώς να πάνε στις δύο ολυμπιακές εγκαταστάσεις που λειτουργούν προσωρινά ως χώροι στέγασης.

Όταν υπάρχει συγκέντρωση προσφύγων στα δύο σημεία του κέντρου της Αθήνας, διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους προς όποια από τις δύο εγκαταστάσεις έχει ελεύθερο χώρο, έπειτα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους των δύο δομών.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, το μέτρο εφαρμόστηκε ήδη χτες και σήμερα, οπότε και μεταφέρθηκαν στις δύο δομές περίπου 200 άτομα ανά μέρα.