Δύο τουλάχιστον στρατιωτικά αεροσκάφη βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να μεταβούν στην Αίγυπτο και να παραλάβουν τους Έλληνες πολίτες, με δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας και η δεύτερη να οργανωθεί σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά τους από τις πόλεις όπου διαμένουν στο αεροδρόμιο.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον υφυπουργό κ. Δ. Δόλλη, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του σχεδίου επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο και επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Η πρεσβεία και οι προξενικές Αρχές της Ελλάδας στην Αίγυπτο είναι σε συνεχή επαφή με τις Κοινότητες των Ελλήνων στην Αίγυπτο, όπως και με το Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα, πληροφορίες, όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι ελληνικές αρχές τους συμβουλεύουν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν την κυκλοφορία στους δρόμους, δεδομένων των επεισοδίων που γίνονται καθημερινά.

Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συντονισμό με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με τρίτες χώρες που προγραμματίζουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού.