Ο θάνατος της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα έχει εγείρει πολλά ερωτήματα, καθώς το κορίτσι από τη Χίο νοσηλευόταν για αμυγδαλίτιδα και κατέληξε να φεύγει από τη ζωή λόγω ανακοπής καρδιάς. Η κοπέλα δεν είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό, δεν αντιμετώπιζε χρόνιο νόσημα και δεν είχε διαγνωστεί κανένα καρδιολογικό πρόβλημα στο παρελθόν.

Σήμερα, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων διέταξε την προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον θάνατο της 20χρονης, μια απόφαση την οποία πήρε αφού έλαβε τα στοιχεία της υπόθεσης από το αστυνομικό τμήμα της πόλης. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής του άτυχου κοριτσιού, ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου της.

Συγκινούν λόγια του πατέρα της

Τραγική φιγούρα της υπόθεσης είναι ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας, Μανώλης Μερεός, ο οποίος μέσα σε λίγες μέρες έχασε την κόρη του. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως από το νοσοκομείο, τον καθησύχαζαν πως η κόρη του είναι καλά. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, το κορίτσι έχασε τη ζωή της.

Σε τηλεφωνική επικοινωνίας του κ. Μερεού με την εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο πατέρας της 20χρονης ανέφερε πως «το παιδί μπήκε να νοσηλευτεί με αμυγδαλίτιδα και πυρετό, 9 μέρες αργότερα κατέληξε. Αυτή τη στιγμή γίνεται νεκροψία, γιατί και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι της συνέβη, γιατί το χάσαμε το παιδί». Στην ερώτηση της Δανάης Μπάρκα εάν η κόρη του είχε παραπονεθεί για κάποιο άλλο σύμπτωμα, ο κ. Μερεός απάντησε πως «όχι, επέμενε ο πόνος στις αμυγδαλές, δεν περνούσε με όποια θεραπεία και αν της έκαναν εκεί οι γιατροί. Το παιδί μου δεν μπορούσε να φάει».

«Οι γιατροί μας έλεγαν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως είναι μια ίωση που θα κάνει τον κύκλο της. Όταν έφτασε η ώρα να ανησυχούμε και να τρέξουμε στο παιδί, γιατί η εικόνα του παιδιού δεν ήταν καλή, δεν προλάβαμε να φτάσουμε κοντά της. Την τελευταία στιγμή, όταν είδαν ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση, πανικοβλήθηκαν και έτρεχαν να δουν τι θα κάνουν αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Τελικά, το χάσαμε το παιδί. Ήταν υγιέστατη», συμπλήρωσε.

Ο πατέρας της φοιτήτριας συγκινεί, όταν αναφέρει πως μίλησε με την κόρη του λίγες ώρες πριν «καταλήξει». «Το είδα το παιδί μερικές ώρες πριν το χάσουμε. Μου είπε ότι δεν είναι καλά, ότι πονάει όλο της το σώμα. Τα χείλη της ήταν ματωμένα. Άλλαξε η εικόνα του παιδιού μου από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν προλάβαμε να πάμε δίπλα της».

Το τελευταίο μήνυμα του πατέρα ήταν «Όσοι γονείς έχουν τα παιδιά τους μακριά από το σπίτι τους, να τρέξουν κοντά στο παιδί τους. Εμάς κανένας δεν βρέθηκε να μας πει να τρέξουμε κοντά στο παιδί μας».