«Τραγική» χαρακτήρισε την ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχεται η χώρα μας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Διαφωνήσαμε με τη λογική ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή μετανάστη» είπε.

Πρόσθεσε ότι και η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχεται η χώρα «είναι τραγική» και διευκρίνισε: «Ο μετανάστης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα μορφωτικό επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, με μια άλλη κουλτούρα, από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία» είπε.

Σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας είπε: «Δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για τους τρομοκράτες, οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι». Σε ό, τι αφορά το θέμα της επικήρυξης των τρομοκρατών, είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τους πολίτες, ενώ σημείωσε πως «το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό. Σε κλίμα τρομοκρατίας, δεν γίνονται επενδύσεις».

Για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας που ανακοίνωσε χθες, είπε ότι η ελληνική αστυνομία φεύγει από την εποχή του «Ηλία του 16ου» και δημιουργείται, κατά κάποιο τρόπο, το ελληνικό FBI.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε: «έχω αρκετά γεμάτα τα χέρια μου, δεν χρειάζεται και κάτι άλλο, έχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει προτάσεις δίνει εντολές».