Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 1/2 πράσο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • πατάτα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο τζίντζερ
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκινη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι, μαύρο-κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσινο κολοκύθι
  • ελαιόλαδο
  • Για την γαρνιτούρα
  • απάκι κομμένο σε φλοίδες
  • ανθότυρο κομμένο σε φλοίδες
  • ντακάκι
  • ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • πασατέμπος

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους, μαζί και το πορτοκάλι.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αφού κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το πράσο, την πατάτα, το κολοκύθι και το πορτοκάλι.
  3. Ρίχνουμε το γλυκάνισο, την πάπρικα, το αλάτι, τα πιπέρια και τρίβουμε λίγο τζίντζερ. Αφού σοτάρουμε καλά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, αν έχουμε φρέσκο, ειδάλλως νερό.
  4. . Αφού βράσουν, τα πολτοποιούμε, περνάμε από σινουά ή ψιλό σουρωτήρι σε μια άλλη κατσαρόλα!
  5. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και διορθώνουμε στο αλάτι.