Υλικά

  • 150 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

sidagi.gr
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ζεματάμε για άλλα 20 λεπτά, όταν είναι έτοιμα τους αφαιρούμε τη φλούδα και τα βάζουμε στο φούρνο να στεγνώσουν.

Έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν χοντρό σιμιγδάλι.

Τα βάζουμε σε μια τερίνα, προσθέτουμε τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα- και τα ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν μια μαλακιά μάζα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε τη μάζα μέσα σε μια σακούλα, με απλό κορνέ. Τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα μια λαδόκολλα και πάνω σ’ αυτή φτιάχνουμε με τη σακούλα του κορνέ μικρές μάζες όπως είναι και τα σου.

Τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά της ώρας. Όταν ψηθούν τα αποσύρουμε, τα ξεκολλάμε από το χαρτί και είναι έτοιμα.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω