Υλικά

Ο Γιώργος Λέκκας Chef –καθηγητής. Έχει γεννηθεί στη Μηδέα Ναυπλίου. Είναι απόφοιτος IEK μαγειρικής σχολής και απόφοιτος ΤΕΙ Τεχνολογίας Γεωπονίας. Εργάστηκε ως γεωπόνος στην νομαρχία Αργολίδος στο αντικείμενο Έλεγχος αμπελιών και οίνου. Ασχολείται με την βοτανολογία και την καταγραφή παραδοσιακών συνταγών.

Έμαθε να μαγειρεύει από το οικογενειακό του περιβάλλον, πού των μύησαν στα μυστικά της μικρασιατικής κουζίνας. Η αγάπη του για την παράδοση και τους πολιτισμούς άλλων χωρών τον έφερε ξανά στο πανεπιστημιακό πεδίο σπουδών στο τμήμα της Θεολογίας όπου ειδικεύτηκε στην σχέση διατροφής, θρησκειών και πνεύματος.

Έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει με πολλά περιοδικά μαγειρικής και οινολογίας, έχει εργαστεί στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village & Royal Olympian, στο Pharae Palace Καλαμάτα, σε βιολογικό παιδικό σταθμό Bio-lagoudaki ως chef-εκπαιδευτικός στην Γλυφάδα, στο εστιατόριο Παπαδάκης Αθήνα, στο ζαχαροπλαστείο Hamptons cupcake Κηφισιά.

Παράλληλα, εργάζεται ως chef σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας και έχει δημιουργήσει το δικό του catering με την ομάδα του, πού αναλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις και privet μαγειρέματα. Είναι καθηγητής σε σχολή πού κάνει μαθήματα μαγειρικής και σεμινάρια.

Ο Γιώργος έχει λάβει πολλές διακρίσεις για τις δεξιότητές του στη μαγειρική, μεταξύ των οποίων χρυσό μετάλλιο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας, στην κατηγορία θαλασσινών, στο εκθεσιακό κέντρο Ε.Κ.Ε.Π., ενώ βρέθηκε μεταξύ των 20 κορυφαίων Master Chef, στην ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected]
Blog: lekkas-giorgos.blogspot.gr
Facebook : giorgos lekkas chef