Αν ψάχνεις έναν εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο τρόπο να προσθέσεις λίγο υδατάνθρακα στον ταπεράκι σου για τη δουλειά, ή ψάχνεις ένα πεντανόστιμο σνακ να δώσεις στα παιδιά για το σχολείο σου έχουμε την ιδανική λύση. Μπουκίτσες γλυκοπατάτας στο Airfryer ή τον φούρνο!

Θα χρειαστείς:

  1. Μία γλυκοπατάτα
  2. Μία κούπα φρυγανιά τριμμένη
  3. Δύο κούπες κίτρινα τυριά
  4. Δύο αυγά
  5. Λίγο ελαιόλαδο
@julie_bouza

Δεν θα πω καλό φθινόπωρο (αν κ κρατιέμαι🤣😜) η πρώτη μου ωστόσο φθινοπωρινή συνταγή για το σχολικό ταπεράκι είναι εδώ ! Μπουκίτσες γλυκοπατάτας Υλικά 1. Μία γλυκοπατάτα 2. Μία κούπα φρυγανιά τριμμένη 3. Δύο κούπες κίτρινα τυριά (εγώ έβαλα μία κούπα μοτσαρέλα και μία κούπα κεφαλογραβιέρα) 4. δύο αυγά 5. ΕλαιόλαδΤρίψτε την γλυκοπατάτα και στραγγίξτε την καλά με τα χέρια η με μια πετσέτα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώσετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κάντε μικρά μπαλάκια, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε τα στο air fryer για οκτώ με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε να βλέπετε συνταγές, mom hacks, κατασκευές και πειράματα αφήστε μου στα σχόλια μια ❤️ και κάντε tag αυτούς τους φίλους σας που τους αρέσουν οι #ευκολεςσυνταγες Μην ξεχάσετε να πατήσετε τον σελιδοδείκτη για να αποθηκεύσετε το ποστ αν θέλετε να το δείτε ξανά! #paixnidaki #foodie #easyrecipe #lunchbox #SweetPotatoBitesDelight #YummyTaterTreats #TastySpudBites #FlavorfulSweetPotato #SavorySnackSensation #CrispyPotatoPerfection #IrresistibleTaterBites

♬ πρωτότυπος ήχος – julie_bouza crafts & recipes

Εκτέλεση:

Τρίψε τη γλυκοπατάτα στον τρίφτη, και στράγγιξε τη σε μια πετσέτα για να φύγουν τα υγρά της. Σε ένα μπολ βάλε τη γλυκοπατάτα με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά με ένα μίξερ ή με τα χέρια. Μόλις το μείγμα σου ομογενοποιηθεί, κάνε μικρά μπαλάκια και βάλε τα σε μια λαδόκολλα. Με ένα πινελάκι πέρασε πάνω από τα μπαλάκια λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάλε τις μπουκίτσες στον φούρνο στους 180°C ή στο airfryer για 8-10 λεπτά.