Δίχως να μιλήσει στους δημοσιογράφους μπήκε στο κτίριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έφτασε στις 1 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, στην έδρα του ΔΝΤ όπου συναντά τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και τον Πολ Τόμσεν.

Πρόκειται για «μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Ταμείου.

Ο κ. Βαρουφάκης επικοινώνησε ο ίδιος με την Κριστίν Λαγκάρντ, από την οποία ζήτησε να συναντηθούν, πυροδοτώντας σενάρια πως η κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει την καθυστέρηση της καταβολής της δόσης των 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ τη Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, είχε δηλώσει πως ο κ. Βαρουφάκης «δεν πάει για να ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση. Πάει για να συζητήσει. Είναι αλήθεια ότι το ΔΝΤ έχει τη δικιά του θέση απέναντι σ’ αυτά τα ζητήματα».

Μπαίνοντας στο κτίριο του ΔΝΤ, ο Γιάννης Βαρουφάκης αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που περίμεναν απ’ έξω.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση τής συνάντησης με την κα Λαγκάρντ και εξερχόμενος του κτιρίου του ΔΝΤ, ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να προβεί σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους.