Στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τους δανειστές ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών και επί τάπητος θα τεθεί το καυτό θέμα του Ασφαλιστικού.

Αρχικά είχε προγραμματισθεί συνάντηση στις 11 των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη αλλά τελικά η συνάντηση αυτή μετατέθηκε.

Ραντεβού με τους θεσμούς έχει σήμερα και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης. Η συνάντηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα και όχι στις 5, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Μετά την πρώτη συνάντηση χθες του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο φάνηκε ότι ζητούν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αλλά και φόρο έως και 50% για τα υψηλά εισοδήματα.

Κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν παράταση της προστασίας για τα δάνεια πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά και  μετά τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση που έχει δοθεί.