Τη δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων από ένα μήνα έως τρεις μήνες με καταβολή των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο διάστημα σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με διάταξη που προωθεί στη Βουλή. Οι αλλαγές αναμένεται να έρθουν μέσα στο 2016.

Ακόμη θα δοθεί η δυνατότητα που θα έχουν όσοι αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο μέσα στο 2016 να επιβαρύνονται με τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στους μήνες που έχουν στην κατοχή τους το νέο όχημα και όχι με το συνολικό ποσό.

Επίσης, προωθείται η καθιέρωση ενός νέου αυτοκόλλητου που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα υπάρχει ενσωματωμένο ένα τσιπάκι που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το εάν έχουν καταβληθεί τα τέλη, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σενάρια για νέες αλλαγές που θα επηρεάσουν τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η επιβολή ειδικού φόρου στα καύσιμα (5-10 λεπτά του ευρώ).