«Η κολασμένη τραπεζική αργία της Ελλάδας», «Η Ελλάδα κλείνει τις τράπεζες για να αποφύγει την κατάρρευση», «Οι τράπεζες της Ελλάδας κλείνουν για μία εβδομάδα και επιβάλλονται έλεγχοι κεφαλαίων», με πηχυαίους τίτλους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης γράφουν με δραματικό τόνο για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις εξελίξεις με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital control.

Για «κολασμένη τραπεζική αργία» γράφει ο Robert Peston στο BBC, εκτιμώντας μάλιστα πως δεν αποκλείεται να μην τερματιστεί στις 7 Ιουλίου.

prints1

Το CNN σημειώνει πως οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές σε μια προσπάθεια να προστατευτεί από την κατάρρευση λόγω πανικού το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

cnn

Το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει πως το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει την Τρίτη και πως η τραπεζική αργία και το capital control βαθαίνουν την ύφεση και υπάρχει κίνδυνος η χώρα να οδηγηθεί εκτός ευρώ.

printscreen1

Τράπεζες και χρηματιστήριο θα είναι κλειστά στην Ελλάδα, γράφει το Sky News, κάνοντας λόγο για σημάδι εμβάθυνσης της οικονομικής κρίσης.

printscreen2

«Οι τράπεζες της Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η ανάληψη των αποταμιεύσεων των μετρητών που θα προκαλούσε την κατάρρευση του ήδη εύθραυστου οικονομικού συστήματος», τονίζει η βρετανική εφημερίδα Independent.

printscreen3

«Η Ελλάδα κατευθύνεται πως την οικονομική κατάρρευση καθώς η κυβέρνηση αναγκάζεται να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλει έλεγχο κεφαλαίων», είναι ο τίτλος της Telegraph.

printscreen4

Κλειστές μέχρι τις 6 Ιουλίου οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνει η γαλλική Le Monde στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

printscreen6

«Ένα είναι σίγουρο, θα υπάρχει ένα πριν κι ένα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα», γράφει η γαλλική Libération, η οποία σκιαγραφεί τα πιθανά σενάρια.

printscreen5

«Η Ελλάδα βυθίζεται στο οικονομικό χάος και επιβάλλει ‘corralito’», γράφει η ισπανική El Pais, θυμίζοντας τα μέτρα που ελήφθησαν στην Αργεντινή το 2001 με στόχο να αποφευχθεί το bank run.

printscreen7