Αποφασισμένος να διατηρήσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλούμ αμέσως μετά το τέλος του eurogroup και σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες όποτε και αν αυτό χρειαστεί.

«Με όλα τα μέσα που διαθέτουμε θα διατηρήσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη. Συζητήσαμε την ισχυρή αποφασιστικότητα να ενισχύσουμε την Ευρωζώνη και καταλήξαμε πως κατά γενική ομολογία είμαστε σε ισχυρότερη κατάσταση από όσο ήμασταν πριν την κρίση. Θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό όποτε και αν αυτό χρειαστεί» τόνισε ο κ. Νταισελμπλουμ και πρόσθεσε: Είμαστε ανοιχτοί. Δεν έφυγαν οι θεσμοί χθες, αλλά η Ελλάδα. Δεν είπαμε εμείς ότι οι συνομιλίες έληξαν, αλλά η Ελλάδα είπε ότι αυτό που υπάρχει στο τραπέζι αξίζει ένα όχι. Πολλά μπορούν να συμβούν, σενάρια να επινοηθούν. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις. Η Αθήνα πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις. Οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προσφέρουν τεχνική βοήθεια. Το Eurogroup θα πάρει μέτρα για την κατάσταση στην Ελλάδα».

Τέλος ο κ. Ντάισλεμπλουμ σημείωσε πως: «Η εκπνοή του προγράμματος για την Ελλάδα χωρίς προοπτική παράτασης σημαίνει πως οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις και οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τεχνική βοήθεια»