Σε συστράτευση κάλεσε όλα τα κόμματα με στόχο τη βοήθεια στην Ελλάδα και την κυβέρνηση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, από το βήμα της Ολομέλειας.

«Την Κυριακή καλούμαστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στον έντιμο αγώνα της, και καλούμε σε συστράτευση όλα τα κόμματα για να αποδείξουν ότι όταν μιλούν για εθνική συνεννόηση όντως βάζουν πλάτη» ανέφερε.

Όπως είπε, το δημοψήφισμα «εντάσσεται στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, που σημαίνει ότι εντάσσεται σε μια προσπάθεια που κάνουμε να βρούμε μια λύση βιώσιμη μέσα στην ευρωζώνη μέσα στο ευρώ», προσθέτοντας πως «είναι η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να μην φορτώσουμε με χρέη τις επόμενες γενιές, διότι αν προκρίνουμε τη λύση και τα μέτρα που μας δίνουν οι θεσμοί πριν τα μάθουμε εμείς τότε θα έχουμε υποθηκεύσει και το μέλλον των δισέγγονων».

Ο κ. Κουίκ κατηγόρησε τη ΝΔ, αλλά και διάφορα ΜΜΕ ότι διαχέουν κύμα τρομοκρατίας, επισημαίνοντας πως το ίδιο έπραξε και προεκλογικά και όχι μόνο δεν την οδήγησε πουθενά, όπως επισήμανε, αλλά μπορεί και να οδήγησε στην καταδίκη της.

Ακόμη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αφού είπε πως ο κ. Σαμαράς που έλεγε ότι είναι καταστροφικές οι εκλογές, σήμερα τις θέλει, κάλεσε κι ο ίδιος: «Εδώ και τώρα εκλογές, αλλά όχι για να μπουν τίτλοι τέλους στον Τσίπρα, αλλά για να μπουν τίτλοι τέλους για τον αρχηγό της ΝΔ».